Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Три години от създаването на Дневен център за възрастни хора с психични увреждания

07 юли 2016 13:29,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 678
...

Кметът на Сливен Стефан Радев изпрати поздравителен адрес до Камелия Грозева, председател на фондация „Милосърдие” и ръководител на „Дневен център за възрастни хора с психични увреждания“ /ДЦВХПУ/ в Сливен по повод три години от създаването на центъра.

Социалната услуга ДЦВХПУ е предоставена в управление на фондация „Милосърдие” от община Сливен, след проведен конкурс съвместно със СОНИК СТАРТ. Страните са партньори в дейностите по предоставяне на качествена социална услуга, която ежедневно ползват 15 потребители, възрастни хора с психични увреждания. За тях се грижат медицинско лице, психолог, логопед трудотерапевт и социален работник.

„Убеден съм, че екипната работа и усилията на фондация «Милосърдие», които доставят социалната услуга, са предпоставка за подобряване на качеството на живот на хората с психични увреждания в нашия град. Пожелавам Ви да работите все така ентусиазирано и с увереност, че мисията Ви носи радост и удовлетворение на една група хора, които са в неравностойно социално положение. Нека с професионализъм и отговорност печелите доверие и да постигнете поставените цели! Бъдете смели и уверени във всяко Ваше начинание!”, се казва в поздравлението на кмета.

По повод рождения ден днес в ДЦВХПУ се състоя Ден на отворените врати. Гости на събитието бяха заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Сливен Пепа Чиликова, председателят на общинския съвет Димитър Митев, лекоатлетите Михаил Желев и Стефан Станев, родители, приятели на потребителите на социалната услуга. Питомците поздравиха гостите с песента „Хубава си, моя горо” и показаха фотоизложба със снимки от тяхната дейност.

Основните дейности в центъра са свързани с предоставяне на социална подкрепа, храна, задоволяване на ежедневни здравни, психологически, образователни, рехабилитационни и терапевтични потребности, също така и потребности от дейностите за свободното време и личните контакти, посочи ръководителката на центъра Камелия Грозева.

 

Снимки

.........