Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Петко Чолаков: Вече има жени в униформа на фирма "Общинска охрана и СОТ - Сливен" (АУДИО)

11 юли 2016 11:15,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 663
Петко Чолаков: Вече има жени в униформа на фирма "Общинска охрана и СОТ - Сливен"

Интервю с управителя на фирма "Общинска охрана и СОТ - Сливен" ЕООД Петко Чолаков по случай 15 години на създаването на дружеството.

 

Г-н Чолаков, фирма "Общинска охрана и СОТ - Сливен" ЕООД навършва 15 години. Подобен случай е повод за равносметка. Каква е Вашата равносметка за дейността на фирмата?

Петко Чолаков: Фирмата е създадена в условия на конкурентна среда. Ние сме в конкуренция с много други фирми, които развиват своята дейност на територията на общината и областта. И в тази тежка конкурентна среда, ние сме успели да просъществуваме 15 години, да разширяваме своята дейност и да се утвърдим на пазара на охранителния бизнес като една от най-силните и мощни фирми.

Какви са целите, които си поставяте?

Петко Чолаков: В няколко насоки са идеите и вижданията, които имам за фирмата. Преди всичко те са свързани с подмладяване на състава. Съставът, който работи тук, започна обучение, което ще доведе до по-добро качество на услугата, която предоставяме като продукт. Ще има преформатиране на фирмата, т.е. тя да стане по-малка като численост, но по-мобилна и по-стегната като структура и като брой хора, за да може тя да отговаря на изискванията на ефективност и коефициентът й на полезно действие да бъде повишен.

Какви качества трябва да притежава един служител във Вашата фирма?

Петко Чолаков: За съжаление основният въпрос, който задават кандидатите за работа, е какво е заплащането. На този етап ние не можем да дадем повече от минималната работна заплата в страната, но идеята е, когато фирмата се стабилизира икономически и има добри финансови резултати, постепенно да има растеж в заплащането и съответно от там ще дойде по-добрата мотивация на кандидатите за работа. Служителите, които идват при нас, са изкарали курс за охранители. Определено служителите трябва да са хора, които могат да се справят в критични ситуации, хора, които трябва да вземат много бързи, точни и адекватни решения. За съжаление агресията ни е в цялото общество. Охранителите ни ежедневно се сблъскват с агресията на граждани. Много често проблем при извършване на нашата дейност и работа е, че често не срещаме подкрепата на гражданите, когато охранителите правят забележка на нарушителите, съставят се актове със съдействието на полицията. Т.е. имаме голяма нужда от подкрепата на гражданите, защото това, което върши "Общинска охрана и СОТ - Сливен", е осигуряване на обществения ред и сигурността на всички.

С какъв екип работите?

Петко Чолаков: Стараем се да ползваме професионалисти. Голяма част от работещите във фирмата са бивши служители на Министерството на отбраната и на Министерството на вътрешните работи, както и млади хора, за които това е първото им работно място, и се учат на ред и дисциплина.

Разчитате ли на по-слабия пол? Има ли смели момичета, каквито има в полицията?

Петко Чолаков: Започнахме да назначаваме и жени, които могат да се видят на доста места в града. Вече има жени в униформа на "Общинска охрана и СОТ - Сливен" и това ще бъде трайна тенденция. Всяка една от тях, която покаже качества и възможности, може да разчита, че ще запази работното си място.

Бихте ли споделили случаи, в които се е изисквала смелост и по-голям професионализъм?

Петко Чолаков: Положителни и добри примери са инициативност на колеги в парк "Юнак", при която откриха собственика на изгубени пари и документи. Инициативност прояви и екип, който задържа нарушител с цистерна, изхвърлил фекалии на територията на града. Има около 12 констатирани случаи на нарушители с каруците в Сливен, съвместно с полицията. Знаете, че собствениците на каруци са по-емоционални и буйстват. Налага се бърза реакция и смелост, и да спазват законите на страната.

А имало ли е слабости?

Петко Чолаков: Да, имало е слабости. Като слабост бих посочил случай на охраната на складова база, от където беше открадната коледната украса на града. Взети са дисциплинарни мерки и колегите са освободени от работа.

Как ще отбележите годишнината?

Петко Чолаков: Годишнината на фирмата ще отбележим с общо събрание на всички служители на фирмата и с тържествена вечер.

Какво пожелавате на себе си и на Вашите служители?

Петко Чолаков: Пожелавам най-вече здраве, семейно щастие и професионални успехи.

Аудио

Аудио - интервю с Петко Чолаков