Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължават дейностите по обработка срещу гризачи и насекоми в община Сливен

12 юли 2016 11:20,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 671
Продължават дейностите по обработка срещу гризачи и насекоми в община Сливен

Втората дезакаризация на тревни площи в община Сливен ще започне от 18 юли. Това стана ясно от пресконференция на общинското ръководство. Ще се пръска в градинките в Центровете за административно обслужване в кварталите “Надежда”, “Речица” и „Дебела курия”, в град Кермен, стадионите в населените места, в социалните и детските заведения в Сливен и селата, гробищните паркове в Сливен, обществените градинки и паркове, в кварталите и други.

През юли и август предстои да се извърши дезинсекция срещу пълзящи насекоми, подова дератизация, както и дезинсекция срещу мухи и комари в детски и социални заведения, спортни зали и общински структури, кметства и детски градини в населените места.

През септември предстои канална дератизация срещу плъхове. Обработката ще се извърши във ВиК шахтите в града. В тях ще се поставя родентицидна паста за борба с гризачи.

„Община Сливен извърши пръскане срещу комари по поречието на трите реки. За периода месец август-месец септември ще бъде извършено второто пръскане за тази година“, каза зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Ще се обработят терените по поречията на Асеновска, Новоселска и Дюлева реки, гр. Кермен и селата: Крушаре, Бозаджии, Скобелево, Самуилово и Ковачите.

Пръскането е съобразено с метеорологичната обстановка и съгласно всички нормативни изисквания.