Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Празник "Златна праскова" в Гавраилово - от 26 до 30 юли, под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева

12 юли 2016 12:30,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 639
...

В сливенското село Гавраилово ще се състои 15-то издание на празника "Златна праскова" от 26 до 30 юли 2016 година. Проявата е под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева. В него ще се включат производители на праскови от цялата страна, специалисти от научни институти, много деца и гости.

 

Официалното откриване е на 28 юли с кръгла маса на тема: „Овощарството в България – проблеми и перспективи за развитие” с участието на министър Танева и водещи специалисти от Института по овощарство в Пловдив. По-рано ще бъде открита изложба на праскови и дегустация на площада пред читалището в селото и приветствия от домакини и гости на празника.

 

Предвидена е изложба на участниците в конкурс за любители-фотографи на тема „Най-вкусната българска праскова”, изложба на рисунки на тема „Праскова”, изложба на тема „Прасковата – минало, настояще, бъдеще”, както и демонстрация как се прави сладко от праскови в Гавраилово.

 

Проявите започват на 26 юли с двудневна изложба на Димитър Рачев в галерия „Май” в Сливен. В празничната програма са включени много конкурси, състезания и изложби на самодейци от селото, които ще се провеждат на площада пред читалището. На 30 юли /събота/, отново на площада, ще се състои среща на Калайджиевия род.

 

Събитието се организира от община Сливен, Министерство на земеделието и храните, кметство - село Гавраилово, Народно читалище „Слънце 1928”, Институт по овощарство - Пловдив, Организация на производителите на праскови „Българска праскова” ООД.

12.07.2016