Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен се поклони пред живота и делото на Васил Левски

18 юли 2016 22:03,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 726
Сливен се поклони пред живота и делото на Васил Левски

Общоградско честване "Спомен и цвете за Апостола” по случай 179 години от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски се проведе в Сливен. Събитието, което се организира от Община Сливен, започна с почетен караул с факли около паметника на Апостола на свободата на площад „Васил Левски” в града. Честването продължи с поетичен рецитал, в който се включиха 7-годишният Иван Димитров от ЦДГ "Здравец" с изпълнение на стихотворение за Левски и актьорът Димитър Марков, който изпълни одата „Левски” от спектакъла „Епопея на забравените. Участие взе и театрална трупа при Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” с ръководител Димитър Марков.

Десетки жители и гости на Сливен отдадоха почит към живота и делото на Апостола на свободата. Сред тях бяха заместник-кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков, Стефан Кондузов и Румен Иванов, секретарят на община Сливен Валя Радева, заместник-областният управител Камен Костов, общински съветници и др. Пред паметника на Апостола бяха поднесени цветя в знак на преклонение и признателност към живота и делото му.

На официалната церемония бе обявено, че по случай честването на 180 години от рождението на Левски през 2017 г., Община Сливен в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието – Сливен и Общински комитет „Васил Левски”, инициира ученически конкурс за рисунка, мултимедиен проект, филм и уебсайт. За партньори ще бъдат поканени Министерство на образованието и науката, Областна администрация – Сливен, Общобългарски комитет „Васил Левски” и Регионален исторически музей – Сливен. Регламентът на конкурса и всички подробности около него ще бъдат обявени до края на месец септември. Резултатите ще бъдат обявени в навечерието на годишнината.

18.07.2016г.

Снимки

Сливен се поклони пред живота и делото на Васил ЛевскиСливен се поклони пред живота и делото на Васил ЛевскиСливен се поклони пред живота и делото на Васил ЛевскиСливен се поклони пред живота и делото на Васил ЛевскиСливен се поклони пред живота и делото на Васил ЛевскиСливен се поклони пред живота и делото на Васил ЛевскиСливен се поклони пред живота и делото на Васил ЛевскиСливен се поклони пред живота и делото на Васил ЛевскиСливен се поклони пред живота и делото на Васил ЛевскиСливен се поклони пред живота и делото на Васил Левски