Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен уведомява гражданите за промени в разписанието на някои влакове

22 юли 2016 15:23,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 642
Община Сливен уведомява гражданите за промени в разписанието на някои влакове

Община Сливен уведомява гражданите за промени в разписанието на някои влакове

Община Сливен уведомява гражданите за промени в разписанието на някои влакове от 27-и юли 2016г. От “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД съобщиха, че това се налага поради системния недостиг на изправни локомотиви през последните дни.

В разгара на лятото националният железопътен превозвач среща затруднения в непредвиден мащаб с изправността на локомотивите, които обслужват 560-те влака по действащия График за движение, уточняват от “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. Сериозни всекидневни аварии затрудняват навременното осигуряване на годен железопътен състав и създават неудобства за хиляди пътници по различни направления. Пикът в авариите се дължи на напредналата експлоатационна възраст и интензивното натоварване на машините – средната възраст на локомотивите в състава на пътническите влакове на националния превозвач е около 40 години, като всеки от тях обслужва по няколко влака в рамките на денонощието.

С цел гарантиране на безпроблемното придвижване и намаляване на непредвидено дългото чакане на влакове в гарите, “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД прибягва до непопулярната мярка временно да промени движението на някои композиции с малък брой пътници и осигури алтернативни възможности за придвижване.

От 27-и юли до 14-и септември т.г. ще бъдат направени промени в разписанията на следните пътнически влакове, движещи се на територията на община Сливен:

- За пътнически влак №80144 Бургас - Сливен и на пътническите влакове с номера 80251, 80252 и 80523 Карнобат - Бургас - Карнобат ще бъде организиран алтернативен транспорт по маршрута;

- В участъка Карнобат - Бургас, където продължават мащабните инфраструктурни ремонти в отсечката Бургас - Айтос, придвижването на пътници ще бъде облекчено чрез осигуряване на автобусен транспорт по целия маршрут на влаковете (№80141, 80142, 80145, 80250), което ще доведе до отпадане на неудобните прекачвания на пътниците;

- Коригира се разписанието на влак №80121 Ямбол - Бургас, като се променя часа на пристигане в гара Бургас - 07:05 часа.

 

“БДЖ – Пътнически превози” ЕООД се ангажира със спешни ремонти на локомотивния си парк, гарантиращи безпроблемното спазване на разписанията от 15-и септември 2016 г. За тази цел транспортното дружество е разработило план за действие, осигуряващ срочния ремонт на необходимите локомотиви в рамките на следващите по-малко от два месеца.

Подробна информация за въведените промени пътниците могат да получат от гишетата „Информация” и билетните каси в най-близката гара, на националния информационен телефон 0700 10 200 или на официалната интернет страница www.bdz.bg. На интернет страницата ще бъде публикувано и разписанието на автобусите в участъците, където влаковете ще бъдат временно заменени с алтернативен транспорт.

22.07.2016г.