Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Камен Костов се срещна с турски студенти

26 юли 2016 11:34,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 668
Снимка 1

На 25.07.2016 г. заместник областният управител Камен Костов посрещна четирима турски студенти. Младежите от университета в Истанбул са в Сливен по повод реализацията на проект „Моята европейска мечта“, финансиран по програма „Еразъм+“ чрез Европейската доброволческа служба и изпълняван от Сдружение „Жажда за живот“ – гр. Сливен.

Камен Костов приветства гостите с добре дошли и представи накратко дейността на Областна администрация Сливен. Георги Генов - координатор на проекта от българска страна, запозна домакина с дейностите по проекта, а студентите от Турция разказаха за себе си, за работата си в Сливен и впечатленията, които до момента са придобили от България.

Те са доброволци, които участват в различни дейности, свързани с изучаване на български език. Целта им е да опознаят културните и природни особености на страната чрез посещения на различни природни забележителности и градове в България, както и да се запознаят с българските институции и начина, по който те работят. Младежите участват в обучения по презентационни и комуникационни умения, как се пише автобиография и мотивационно писмо, как да се държим по време на интервю за работа и др. Вземат активно участие в подготовката на дейностите за отбелязването на 12 август - Международен ден на младежта.

Снимки

Снимка 2