Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен извърши почистване на канализацията в квартал „Надежда“

29 юли 2016 12:14, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 764
Диана Дечева - кметски наместник в кв."Надежда"-Сливен

Община Сливен извърши почистване на канализационната мрежа в квартал „Надежда“. Дейностите са реализирани за около 20 дни.

„През годините канализацията не е почиствана, беше сериозно задръстена и това създаваше много проблеми. Особено при поливни дъждове, улиците се превръщаха в море от фекалии, което беше предпоставка за разпространение на зарази. Освен това, поради липса на капаци на някои от шахтите, в канализацията влизаха камъни, пясък и мръсотия. Това беше най-спешният проблем и се радвам, че го решихме със съдействието на кмета на общината Стефан Радев и ВиК. Хората са много доволни“, каза кметският наместник Диана Дечева.

Вече е започнала поетапна подмяна на счупените капаци на шахтите и поставяне на нови. Друг сериозен проблем в квартала е недостатъчният брой на съдовете за смет. По документи трябва да са 35, а са налични само 19, като не всички са в добро състояние. „Крайно недостатъчни са, защото от тук излиза много боклук и това е проблем. За да предотвратим натрупване на смет, което е заплаха за здравето на хората не само в квартала, поетапно ще се извърши поставяне на съдове. Фирмата чисти редовно, включени са и хора от временната заетост“, каза Дечева.

Тя информира още, че със съдействието на общината и полицията е извършена организация за събиране на наемите от търговците на пазара за плодове и зеленчуци в „Надежда“.

„Досега наеми не са събирани, но вече не е така. Отначало беше по-трудно, но търговците свикнаха и нямаме проблем. Това са средства, които влизат в общинската хазна и за мен е много важно да се случва. Хората трябва да разберат, че има правила и те трябва да се спазват. Трудно се работи в ромския квартал, но не е невъзможно и аз съм амбицирана на направя промени в „Надежда“. Трябва желание и работа“, каза в заключение Диана Дечева.