Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен стартира проект за обучение и професионална квалификация на 80 младежи

03 август 2016 09:44, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 695

На 01.08.2016 г. стартират дейностите по проект „Устойчиво интегриране на младите хора от община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., приоритетна ос 1, процедура „Активни”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Инициатива за младежка заетост. Бенефициент на проекта е Община Сливен, в партньорство със Сдружение „Бизнес Център /Бизнес Инкубатор - Сливен", Сдружение „Национална мрежа за бизнес развитие” и „Соник Старт” ООД . Безвъзмездната финансова помощ е на стойност 365 292,34 лв., съгласно договор BG05M9OP001-1.002-0080-C01.

Основната цел на проекта е идентифициране и мотивиране на неактивни лица от 18 до 29 годишна възраст за активно включване в обучение или реално участие на пазара на труда. Проектът предоставя възможности за обучение на 80 младежи, както и придобиването на професионални умения и квалификация в професиите „озеленител” и „помощник в строителството”. Община Сливен, като бенефициент, се ангажира с наемането на 60 от обучените лица по професиите „озеленител” и „помощник в строителството” за период до 6 месеца. Получените знания, овладените умения, официалният документ – удостоверение за преминато обучение, ще са устойчивият резултат за представителите на целевата група, включени в проекта. Натрупаният опит през тези месеци ще бъде предпоставка за по-лесна интеграция на на младите хора на пазара на труда.

Основните дейности за реализиране на целите са:

1.Идентифициране на икономически неактивни младежи до 29 годишна възраст включително, които не са в образование или обучение, и активиране за включването им на пазара на труда.

2.Предоставяне на мотивационни обучения за активно търсене на работа.

3.Предоставяне на обучения за придобиване на професионална квалификация по професия „Озеленител” и специалност "Парково строителство и озеленяване" и по професия "Помощник строител" и специалност "Основни и довършителни работи".

4.Наемане на лица от целевата група на длъжности, попадащи в обхвата на единични групи професии от 2 до 9 клас от НКПД 2011 г., за период до 6 месеца.

5.Публичност и информация.

6.Организация и управление на проекта.

Дейностите по проекта са със срок на изпълнение 16 месеца.

 

 

------------------------------------------ www.eufunds.bg ---------------------------------------

Проект BG05M9OP001-1.002-0080-C01 „ Устойчиво интегриране на младите хора от община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване“ финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

 

Файлове

документ [315KB]

Portable Document Format File