Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Превантивни мерки при бедствия и аварии обсъдиха областни управители с директора на „Мини Марица - изток“ ЕАД

04 август 2016 16:45,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 598
Снимка 1

На 04.08.2016 г. изпълнителният директор на „Мини Марица – изток“ ЕАД Андон Андонов организира работно посещение в дружеството на областните управители на четири области - Татяна Петкова на Сливен, Георги Ранов на Стара Загора, Димитър Иванов на Ямбол и Станислав Дечев на Хасково.

На срещата бяха обсъдени възможностите за предприемането на превантивни мерки за предотвратяването на наводнения, за добра координация и ефективност при кризисни ситуации, бедствия и аварии. Андон Андонов представи на областните управители изградената на територията на рудниците на „Мини Марица изток” ЕАД водоотливна система и обвързаността й със състоянието на водоемите в региона.

Заместник изпълнителният директор на дружеството Димитър Чолаков запозна гостите с предварителната подготовка, извършена тази година за предотвратяването на наводнения и готовността за бързо реагиране при бедствия и аварии. Обсъдени бяха проблеми, касаещи работата на дружеството и областните администрации в кризисни ситуации. Областните управители заявиха готовност за съвместна работа и подготовка за предстоящия есенно-зимен сезон.

След представянето на новия презентационен филм за „Мини Марица изток” ЕАД участниците в срещата обсъдиха осигуряването на квалифицирани кадри и тяхната по-добра подготовка за практическа дейност чрез подобряването на връзката между обучение и практика. Андон Андонов представи новия образователен проект на дружеството за дуално обучение на ученици от Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Георги Сава Раковски“ в Стара Загора, който ще бъде стартиран от началото на тази учебна година. Той заяви и намеренията за разширяването му чрез включването на ученици от Професионалната гимназия по минно дело „Св. Иван Рилски“ в Раднево от следваща учебна година.

Изпълнителният директор на дружеството дискутира с областните управители проекта за подобряването на връзката между обучение и практика и във висшата образователна степен чрез откриването на филиал на Минно геоложкия университет „Св. Иван Рилски” в Раднево. В предварителните разговори с ръководството на университета се предвижда обучението на студенти в две специалности - Технология на открития въгледобив и Минна електромеханика. Към март 2016 г. в МГУ „Св. Иван Рилски” се обучават 195 работници и служители на „Мини Марица-изток” ЕАД.

Ръководството на минното дружество и областните управители се обединиха около мнението, че проблемите, свързани с най-голямото българско въгледобивно дружество са от социална значимост и за четирите области. Те изискват общи усилия и налагат намирането на конкретни и бързи превантивни решения.