Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общински съветник от побратимения град Гера посети Сливен

05 август 2016 16:31, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 577
---

На посещение в Община Сливен беше Бернд Крюгер - общински съветник от побратимения немски град Гера. На среща със заместник-кметовете Румен Иванов, Стоян Марков и Пепа Чиликова той предаде поздравите на кмета на Гера Виола Хан. Те обсъдиха възможностите за сътрудничество между двата града. Миналата година се навършиха 50 години от установяването на побратимените взаимоотношения.

Бернд Крюгер отправи покана за гостуване на делегация от Сливен в Гера още тази есен, която да се запознае с актуалните проблеми и съвременното развитие на германския град. Набелязани бяха някои насоки от взаимен интерес и най-вече промишлеността, образованието и културата. Като общински съветник по градското планиране Бернд Крюгер подчерта, че град Гера има значителен опит в областта на санирането на жилищни сгради от социалистическото строителство и в този аспект бихме могли да извършим експертни обмени.

Бернд Крюгер има и специално отношение към културния проект, който се осъществява в Сливен от 2008 г. – „Музика вместо улица”, насърчаващ музикалния талант на деца, предимно от квартал „Надежда”. Съветникът всяка година предоставя лични дарения и други дарения от Германия, които подпомагат развитието на малките музиканти от града ни.

Ръководител на проекта „Музика вместо улица“ е Георги Калайджиев, който придружаваше Бернд Крюгер по време на срещата му със заместник-кметовете на община Сливен.

Общински съвет-Сливен също беше домакин на среща с Бернд Крюгер, в лицето на заместник-председателя Деян Дечев и съветниците д-р Нина Борова и Стефан Христов.

Снимки

---