Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината реши двегодишен проблем с покрива на Старческия дом в Сливен

08 август 2016 14:22,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 649
Общината реши двегодишен проблем с покрива на Старческия дом в Сливен

Община Сливен извърши ремонт на покрива на сградата на Дома за стари хора, който повече от две години е създавал проблеми на домуващите. Заради сериозни течове по време на дъжд са се наводнявали стаите на последния етаж. При порой през месец юни миналата година дори се е наложило изключване на електрозахранването на някои от стаите заради опасност от инцидент. В продължение на няколко месеца обитателите са били без електричество.

Извършен е ремонт на покрива, на фасадата, на водосточните улуци, на вентилационните отвори, на електрическата инсталация и вътрешен ремонт.

„Имахме много сериозен проблем с покрива. Благодарение на Община Сливен и намесата на кмета Стефан Радев покривът беше поправен, течовете са отстранени, и луминисцентните лампи на четвъртия етаж са сменени със сензорно осветление. Направи се изолация на всички тераси в сградата, които се бяха напукали и пропускаха влага. Писала съм няколко докладни, но нямаше резултат. Когато информирах кмета Стефан Радев и неговия екип, процедурата се задейства много бързо“, каза Нина Накова - временно изпълняващ длъжността директор на Дома за стари хора.

„Откакто направиха този ремонт нещата се промениха. Бяхме много зле. Нещата се промениха и съм доволна. Когато миналата година се изсипа голям порой, покривът прокапа на много места и навсякъде течеше вода. Доволна съм, че ремонтът се направи бързо и много добре. Стана прекрасно“, каза Милка Банкова – 76 г., която живее в дома от 13 години.

Домът за стари хора вече разполага с косачка за тревата и резачка за храсти. От скоро има назначен градинар, който се грижи за дворното пространство. С дарения от домуващите и техните близки е възстановен декоративен кладенец в двора на Дома. В него в момента са настанени 120 потребители.

08.08.2016г.

Снимки

Общината реши двегодишен проблем с покрива на Старческия дом в СливенОбщината реши двегодишен проблем с покрива на Старческия дом в Сливен