» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Зам. - кметът на община Сливен Стоян Марков участва в среща от кампанията „Чудесата на България” за 2016 г.

12 August 2016 16:55,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 623
Зам. - кметът на община Сливен Стоян Марков участва в среща от кампанията „Чудесата на България” за 2016 г.

Заместник-кметът на община Сливен по икономическо развитие Стоян Марков участва в дискусия на тема “Чудесата на Поморие – нови възможности за развитие на културно-историческия туризъм в региона“. Форумът се проведе в Поморие в рамките на националната кампания “Чудесата на България 2016“ на вестник „Стандарт“. В него взеха участие още Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, зам.-министърът на културата Боил Банов, кметът на Поморие Иван Алексиев, кметове от региона, директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, археологът проф. Николай Овчаров и др.

В дискусията бяха представени целите и етапите на кампанията „Чудесата на България” за 2016 г. Имаше възможност за обмяна на полезни идеи за ефективно сътрудничество на местно и национално ниво в процеса по опазването, развитието и популяризирането на Чудесата в региона.

Сливен също е част от кампанията и в началото на октомври ще се проведе среща за представяне на сливенското културно-историческо наследство.

12.08.2016 г.

Photos

Зам. - кметът на община Сливен Стоян Марков участва в среща от кампанията „Чудесата на България” за 2016 г.Зам. - кметът на община Сливен Стоян Марков участва в среща от кампанията „Чудесата на България” за 2016 г.