» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев поздрави жителите на Младово с храмовия празник на църква "Успение Богородично"

15 August 2016 12:13,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 657
Храм "Успение Богородично"

С празнична света литургия беше отбелязан храмовият празник на църквата "Успение Богородично" в сливенското село Младово. Десетки жители и гости присъстваха на богослужението, което беше водено от отец Стилиян.

Кметът Стефан Радев поздрави всички присъстващи и отбеляза, че днес е един от най-големите празници, честван еднакво от всички християни – православни и католици. "За мен е особена чест да бъда с Вас на специалния за Младово ден, когато почитаме Божията майка, молим се за здраве и търсим закрилата й за своите проблеми. Поздравявам жителите на община Сливен и всички именници днес! Нека покровителката на семейното огнище и майчинството, чието име носи църквата в село Младово, ви донесе здраве и плодородие!, каза в приветствието си Стефан Радев.

Кметът на Младово Димка Славова също поздрави жителите на селото. На събитието присъстваха още заместник-председателят на Общински съвет - Сливен Деан Дечев, общински съветници и кметове на населени места от общината.

15.08.2016 г.

Photos

Храм "Успение Богородично"Храм "Успение Богородично"Храм "Успение Богородично"Храм "Успение Богородично"Храм "Успение Богородично"Храм "Успение Богородично"