Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Истински празник на младите хора в Сливен

15 август 2016 20:34,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 552
Истински празник на младите хора в Сливен

Празник под мотото "Изразете себе си" се проведе в градската градина в Сливен. Събитието беше организирано от Младежки дом по случай Международния ден на младежта, със съдействието на Община Сливен, Евродеск информационна мрежа, Областен информационен център, Европа Директно, Сдружение „Жажда за живот”, БЧК - Сливен и Младежка банка при ОДФ.

Директорът на Дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в Община Сливен Милена Чолакова откри проявата и приветства присъстващите. Тя поздрави младите хора по случай Международния ден на младежта и им пожела да бъдат здрави, щастливи и да запазят своята жизненост.

Програмата на младежкия празник започна с танц на Искра Стойчева от балет "Барби" при Военен клуб - Сливен и продължи с изпълнения на Мария Пенчева и Пламен Йорданов от Клуб за млади поп и рок изпълнители "Ритъм" с ръководител Елена Пеева. Беше организирана викторина, подготвена от Областен информационен център-Сливен. Публиката отговаряше на въпроси какво е оперативна програма, какво означава абревиатурата ИСУН, какво е европейски проект, през коя година България става член на ЕС, какво са европейските средства, какво е бенефициент, колко на брой са държавите - членки на Европейския съюз, как се наричат европейските фондове, които финансират оперативните програми, колко са оперативните програми, финансирани от ЕС, които България изпълнява в периода 2014-2020г., какви услуги предоставя Областен информационен център - Сливен. На първите, познали верния отговор, бяха връчени награди.

Междувременно на различни места в градската градина бяха разположени работилнички. Посетителите можеха да се включат в бодиарт. Върху лицата на деца бяха рисувани анимационни герои, животни и др., а младежите предпочетоха цветя върху ръцете си и други интересни картинки по техен избор. Малките деца бяха привлечени и от възможността за правене на маникюр. Организаторите бяха предвидили йога на смеха, стрелба с лък под ръководството на екипа на крепост "Туида" и други забавни занимания. Имаше игри с фризби, с топки, демонстрации и игри с доброволци от БЧК - Сливен. Свои информационни щандове подредиха доброволците на "Червен кръст", на програма "Еразъм +", на Европа директно - Сливен, на Сдружение "Жажда за живот", където всеки желаещ можеше да провери своите знания чрез забавна викторина, и др. Посетителите получиха информационни материали и подаръци.

Кулминацията на младежкия празник беше зумба парти с известния танцьор от Сливен Борис Панайотов, който, въпреки горещото време, накара да танцуват заедно с него малки и големи.

15.08.2016г.

Снимки

Истински празник на младите хора в СливенИстински празник на младите хора в СливенИстински празник на младите хора в СливенИстински празник на младите хора в Сливен Празник под мотото "Изразете себе си" се проведе в градската градина в Сливен. Събитието беше организирано от Младежки дом по случай Международния ден на младежта, със съдействието на Община Сливен, Евродеск инфор