Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Цветан Цветанов ще открие Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна

18 август 2016 15:37, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 7 години, брой четения: 1222

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще открие Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна. Международният фестивал на фолклорната носия се провежда от 19 до 21 август в местността Добромерица в Жеравна. Официалното откриване ще се състои на 19-ти август /петък/ от 20:00 часа.

 

Цветанов ще бъде придружаван от министъра на земеделието и храните Десислава Танева, народният представител Мария Белова, кметът на Котел Коста Каранашев, председателят на ОБС-Сливен Димитър Митев и ръководството на ПП ГЕРБ-Сливен.

 

На 20-ти август /събота/ Цветан Цветанов ще се срещне с жители на няколко села от община Котел и ще присъства на XXV-ти Юбилеен Национален събор на каракачаните в България, който се провежда в местността „Карандила“ край Сливен. Фестивалът на фолклорната носия се провежда по традиция през първата събота и неделя след Голяма Богородица. Международният фестивал е създаден през 2008 година по идея на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“.