Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Зала "Сливен" ще бъде завършена

25 август 2016 08:07,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 749
Зала "Сливен"

Зала "Сливен" ще бъде завършена, въпреки намаляване на разходите, предвидени в Плана за финансово оздравяване на община Сливен. Това заяви кметът Стефан Радев в отговор на въпрос от журналисти. Източникът на финансиране е облигационната емисия, която Oбщина Сливен реализира.

"В залата се работи и се очаква ремонтните дейности да приключат до Димитровден", посочи Радев.

Към момента е завършен ремонтът на покрива, където е поставена нова топло и хидроизолация, направена е обработка на фасадите, монтирани са съоръжения и въздуховоди на новата климатична инсталация, направени са всички ел. инсталации на обекта, оборудвано е част от ефектното осветление, монтирана е нова сценична механизация и др. Предстои да бъдат направени акустична облицовка в залата, монтаж на противопожарни врати, почистване и полиране на каменни настилки, монтиране на столове, ремонтни работи по съществуващи парапети във фоайето, вертикална планировка и благоустрояване и др.

Ремонтът се изпълнява от КОНСОРЦИУМ "МОБИ"СЛИВЕН - гр.Сливен, състоящ се от фирмите "Монолит" ООД и "Билдинг-ТД" ЕООД.

На свое заседание през март тази година, Общински съвет одобри предложението за емитиране на облигационен заем в размер на 25 млн. лв., като част от програмата за финансово оздравяване на община Сливен. Още тогава беше обявено, че с продажбата на облигационната емисия ще бъдат заделени средства за довършване на ремонта на зала „Сливен”.

25.08.2016 г.

Снимки

Зала "Сливен"Зала "Сливен"Зала "Сливен"Зала "Сливен"Зала "Сливен"Зала "Сливен"