Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен ще отбележи 100-годишнината от битката при Каймак – Чалан

29 август 2016 16:51,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 596
Сливен ще отбележи 100-годишнината от битката при Каймак – Чалан

Ученици от сливенски училища да вземат участие във факелно шествие по случай 100-годишнината от битката при Каймак – Чалан беше обсъдено на работна среща в Регионално управление на образованието в Сливен. В нея взеха участие началникът на Регионално управление на образованието /РУО/ - д-р Бисерка Василева, директорът на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в общината Милена Чолакова, Дора Чанева - старши експерт в дирекцията и Кристиана Станкова - старши експерт по професионалното образование в РУО. Маршрутът на шествието и подробности около него ще бъдат уточнени с директорите на учебните заведения.

На срещата в РУО бяха разисквани и други въпроси при организацията на честванията в памет на загиналите при Каймак - Чалан.

Факелното шествие е част от програмата по отбелязване на 100 години от битката при Каймак - Чалан. Организатори на събитието са Община Сливен, Регионално управление на образованието - Сливен, Военно формирование 22 220 и Регионален исторически музей - Сливен.

100 години от битката при Каймак - Чалан ще бъде чествана в Сливен на 27 септември. В момента тече организацията на събитието. Предвидени са факелно шествие с участието на ученици от сливенски училища, общоградско поклонение пред паметника на 7-ми конен полк "Орлето", заупокойна панихида и др.

29.08.2016 г.