Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Николина Ангелкова даде старт на рали "Сливен-2016"

02 септември 2016 20:29,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 649
Министър Николина Ангелкова даде старт на  рали "Сливен-2016"

Министърът на туризма Николина Ангелкова даде началото на 36-то издание на рали "Сливен-2016". Официалната церемония се състоя на площад "Хаджи Димитър" в Сливен.

"Виждайки толкова много хора днес тук, за пореден път се убеждавам в перспективите пред спортния туризъм. Неговият потенциал може да бъде използван за балансираното развитие на регионите, защото, когато хората пътуват, за да видят едно спортно събитие, те посещават и много от туристическите атракции в региона", каза министър Ангелкова.

Приветствие отправи и заместник-кметът Стефан Кондузов. От свое име и от името на кмета на община Сливен Стефан Радев, той пожела на участниците високи спортни успехи и безаварийно шофиране.

Рали "Сливен -2016" е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканската зона за Европейския трофей. Състезанието ще се проведе от 2-ри до 4-ти септември.

Участие в рали "Сливен-2016" ще вземат 30 екипажа. 13 скоростни отсечки ще определят победителите. Автомобилната надпревара започна със скоростен етап в Сливен с дължина 4.5 километра. В събота ще има осем скоростни етапа, а в неделя - четири.

Официалната церемония по стартиране на рали "Сливен - 2016" започна с изпълнение на Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен. Сред официалните гости бяха още народният представител Мария Белова, областният управител Татяна Петкова, заместник-областният управител Камен Костов, председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев, общински съветници, директорът на Областна дирекция на МВР - Сливен комисар Чавдар Божурски, директорът на Регионален исторически музей - Сливен Николай Сираков, директорът на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в Община Сливен Милена Чолакова, Силвия Никова - главен експерт в дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" и др.

Организатор на рали "Сливен-2016" е АСК "Скорпион", със съдействието на Община Сливен. Събитието е включено в спортния календар на Община Сливен за 2016 година.

02.09.2016 г.

Снимки

Министър Николина Ангелкова даде старт на  рали "Сливен-2016"Министър Николина Ангелкова даде старт на  рали "Сливен-2016"рали Сливен