Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Победителят в рали "Сливен-2016": Организацията беше на европейско ниво

04 септември 2016 16:14,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 713
рали Сливен

Пламен Стайков - Давид Кварацхелия с Mitsubishi Lancer EVO 9 спечелиха рали "Сливен-2016". На втора позиция завърши екипажът на Рашид Ал Кетби и Карина Хеперле, а на трето място - Мартин Сурилов и Здравко Здравков.

"Сливенският регион е най-благоприятен за рали състезания и спокойно може да носи името рали "България". Заслужават го и феновете, и самите сливналии ", каза Пламен Стайков преди официалното награждаване. Той смята, че теренът тази година е бил по-сложен и никога не трябва да се подценява сливенския Балкан, защото крие изненади. Състезателят подчерта, че организацията тази година е била перфектна и на европейско ниво. Той смята, че рали "Сливен" има шансове да постигне световни мащаби и трябва да стане рали "България ". На любителите на високите скорости Пламен Стайков отправи послание да шофират внимателно, защото пътищата не са място за състезания. "Дори аз шофирам бавно в ежедневието, защото разликата да пристигнеш от точка А до точка Б, между бързо и бавно каране, може да бъде в рамките на 20 минути и не трябва да се рискува човешки живот. Съветвам всички да карат по-разумно. Който иска да става състезател, е добре дошъл при нас - в Българската федерация по автомобилен спорт", завърши победителят в рали "Сливен-2016".

Официалната церемония по награждаване на победителите в рали "Сливен-2016" се състоя на площад "Хаджи Димитър" в града под Сините камъни. Заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков връчиха награди на призьорите в генералното класиране в автомобилното състезание.

Рали "Сливен-2016" е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканската зона за Европейския трофей. Състезанието се проведе от 2 до 4 септември и беше с обща дистанция 423 километра, от които бяха включени 186 състезателни километра, разделени в 13 етапа.

Организатор на проявата е АСК "Скорпион", със съдействието на Община Сливен.

04.09.2016 г.

Снимки

рали Сливенрали Сливенрали Сливенрали Сливенрали Сливенрали Сливен