Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен е партньор в операция EDWARD

08 септември 2016 14:13,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 653
Снимка

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ 21 септември 2016 г. е обявен за Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death) и ще се проведе като операция под наименованието EDWARD. Европейският ден без загинали на пътя е един от начините за включване на европейските служби на пътна полиция в Европейската седмица за мобилност, която тази година се отбелязва от 16 до 22 септември.

Идеята е по време на операция EDWARD да има 24-часово видео наблюдение, записващо в реално време събитията и „брояч“ на деня, като детайли от всички произшествия с тежко ранени или с фатален край ще бъдат записвани и предоставяни онлайн на обществеността.

Планирано е чрез наличните ресурси на държавните, местните и неправителствени органи и организации, както и чрез средствата за масово осведомяване да се популяризира Европейският ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death) и на 21септември в реално време на обществеността да се предоставя информация за случващото се през 24-часовия период на операция EDWARD.

За постигане на целта да няма загинали на пътя органите на „Пътна полиция“ ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще подпомагат за безопасността на всички участници в движението по пътищата.

Информацията ще бъде публикувана и ежечасно актуализирана на страниците на Министерство на вътрешните работи и на областната дирекция на МВР Сливен в интернет. Същата ще бъде публикувана в рамките на деня и на интернет страницата на Областна администрация Сливен.