Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен е партньор в операция EDWARD

08 септември 2016 14:13,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 687
Снимка

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ 21 септември 2016 г. е обявен за Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death) и ще се проведе като операция под наименованието EDWARD. Европейският ден без загинали на пътя е един от начините за включване на европейските служби на пътна полиция в Европейската седмица за мобилност, която тази година се отбелязва от 16 до 22 септември.

Идеята е по време на операция EDWARD да има 24-часово видео наблюдение, записващо в реално време събитията и „брояч“ на деня, като детайли от всички произшествия с тежко ранени или с фатален край ще бъдат записвани и предоставяни онлайн на обществеността.

Планирано е чрез наличните ресурси на държавните, местните и неправителствени органи и организации, както и чрез средствата за масово осведомяване да се популяризира Европейският ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death) и на 21септември в реално време на обществеността да се предоставя информация за случващото се през 24-часовия период на операция EDWARD.

За постигане на целта да няма загинали на пътя органите на „Пътна полиция“ ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще подпомагат за безопасността на всички участници в движението по пътищата.

Информацията ще бъде публикувана и ежечасно актуализирана на страниците на Министерство на вътрешните работи и на областната дирекция на МВР Сливен в интернет. Същата ще бъде публикувана в рамките на деня и на интернет страницата на Областна администрация Сливен.