Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДАЗД набира квалифицирани специалисти по кризисна интервенция

12 септември 2016 16:30,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 594
Снимка 1

Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ набира квалифицирани специалисти по кризисна интервенция, които да са на разположение за сформиране на екипи при нужда.

Процедурата по кризисна интервенция се прилага при възникване на критично събитие и ситуация, която се характеризира с пострадали или загинали лица, или пък с тежки травми - например акт на насилие, терористични актове, животозастрашаващи природни бедствия, автомобилна катастрофа и др., при които има висок обществен интерес и публичност.

Обекти на кризисната интервенция са пострадали деца и техните близки, очевидци, персоналът, участващ в спасителни действия, колеги и други. Кризисната интервенция се осъществява от специално обучени специалисти – психолози, терапевти, психиатри, с подкрепата на предварително сформирани мултидисциплинарни екипи на местно ниво с участието на социален работник от отдел „Закрила на детето”, полицейски служител, служител в общинска администрация, дежурен лекар, дежурен съдия, прокурор, представител на училища – директор или класен ръководител на пострадало дете, и социална услуга за кризисно настаняване.

Екипите се създават в изпълнение на Споразумението за сътрудничество и координиране на работата на териториалните структури на органите за закрила на детето при случаи на деца, жертви или в риск от насилие и при кризисна интервенция между ресорните министерства и агенции, в качеството им на органи за закрила на детето.

Кандидатите за групата за кризисна интервенция е необходимо да отговарят на следните условия:

• Да притежават професионална квалификация по психология, психотерапия или психиатрия;

• Да притежават образователна степен – минимум бакалавър;

• Да притежават сертификат за преминато специализирано обучение или курс за кризисна интервенция;

• Да имат опит при прилагане на кризисна интервенция, който могат да удостоверят;

• Да имат възможност и мотивация да участват при необходимост в групата за кризисна интервенция, насочена предимно към деца, семейства и професионалисти, работещи с деца.

Лица за контакт за допълнителна информация до 15 септември 2016 г.:

Верослава Иванова, телефон 02/933-90-39, veroslava.ivanova@sacp.government.bg

Светла Филева, телефон 02/933-90-35, svetla.flleva@sacp.government.bg