Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Атлети от Сливен ще носят факела на мира, всеки гражданин може да се включи в маратона

14 септември 2016 09:38, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 712
---

Атлети от Спортен клуб по ориентиране "Сини камъни" - Сливен ще посрещнат отбора от бегачи, пренасящ факела на мира, и ще тичат с него, обяви Силвия Никова, гл. експерт по спорта в Община Сливен. В маратона могат да се включат всички желаещи граждани. Международният отбор, който ще донесе огъня в България, се състои от 12 души. Те бягат ротационно по двойки, придружени от автомобили.

"Всеки, който желае да участва в пробега и да носи факела на мира, нека заповяда на входа на Сливен на 18 септември около 15 часа. Желаещите може да се включат, докато бегачите преминават по маршрута - булевард "Бургаско шосе" от входа на Сливен - бул. "Стефан Стамболов" - светофарите до хипермакет "Кауфланд" - бул. "Георги Данчев" - Градската градина. По този начин те ще спомогнат за развитието на хармонията между хората от целия свят", коментира Никова.

Тя смята, че колкото повече Пробегът за мир пътува от една нация към друга, чувството и осъзнаването на единството на световното семейство непрестанно расте. Инициативата не преследва никаква комерсиална цел и не подкрепя определена политическа кауза.

"Мирът започва от мен " е мотото на участниците в пробега.

Международният лекоатлетически световен пробег за мир ще премине през Сливен на 18 септември - неделя, около 15.00 часа. По този повод ще се състои официална церемония в Градската градина.