Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседава Комисията по обществен ред и сигурност при Община Сливен

14 септември 2016 16:33,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 668
Среща

Взаимодействието на институциите, имащи отношение към опазване на реда и сигурността, беше обсъдено на първото заседание на Комисията по обществен ред и сигурност при Община Сливен. Тя е създадена със заповед на кмета на общината Стефан Радев от 11 юли 2016 г. с цел постигане на високи и ефективни резултати в сътрудничеството и партньорството между институциите.

"Целта на днешното събитие е да сложим начало на дейността на комисията, да уточним въпроси по организацията и бъдещата съвместна работа на институциите", заяви при откриването на заседанието кметът Стефан Радев. Той смята, че най-добрата мярка е превантивната и затова според него трябва да се обединят усилията на институциите за минимизиране на рисковете.

На заседанието беше приет план за работата на комисията за три месеца, който цели изграждане на устойчиви партньорства между Община Сливен, РУ - Сливен, Общински съвет - Сливен, държавните органи, неправителствени организации, бизнеса и гражданското общество за идентифициране и решаване на проблеми на сигурността и гарантиране на индивидуалната и обществената сигурност в община Сливен, както и ориентиране на приоритетите в съвместната дейност към нуждите на местното население и ангажиране на всички местни ресурси за подобряване състоянието на обществения ред и намаляване на престъпленията.

Беше приета и работна карта за решаване на конкретен проблем на тема "Обезпечаване сигурността на учениците, опазване на обществения ред в и около районите на учебните заведения през учебната 2016/2017г.".

Следващото заседание ще се проведе в началото на декември, но при необходимост ще се провеждат работни срещи с представители на институции, които могат да помогнат за решаването на даден проблем.

Председател на комисията е кметът Стефан Радев, заместник-председател - гл. инспектор Димитър Величков, началник на РУ - Сливен, а членове са представители на община Сливен, фирма "Общинска охрана и СОТ", МВР, РСПБЗН, Окръжна прокуратура, Регионална здравна инспекция, Инспекция по труда, Държавно горско стопанство - Сливен, Регионално управление на образованието, Дирекция "Социално подпомагане" - Сливен, Местната комисия за борба с трафика на хора и др.

14.09.2016г.