Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кабинет по медиация в Езиковата гимназия

16 септември 2016 20:14, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 7 години, брой четения: 2970

В Гимназията отвори врати кабинет по училищно посредничество, т.е. училищна медиация. Кабинетът е част от мрежата от 38 кабинета по училищна медиация на територията на областта. В кабинета ще работят обучен специалист медиатор - училищният психолог, както и две възпитанички, преминали курс по „Училищно посредничество”. Медиаторите са преминали обучение при треньорите проф. Татяна Дронзина и доц. Ралица Жекова. Психологът - медиатор ще сътрудничи за справяне с конфликтите между родители и учители, семейство и училище, а децата ще помагат на своите връстници да се справят с недоразуменията или проблемите помежду им. Целта е да се премахне насилието и агресията в училището, а не конфликтите, които имат обучителен характер.

"Целта, според Началника на РУО- Сливен, д-р Бисерка Михалева, ни е да се работи за ефективното разрешаване на всеки конфликт, преди да се стигне до административни санкции от страна на директора или до насилие. Методиката за обучение на учителите и учениците медиатори е разработена от експертите на Фондация "Европартньори 2007".

На уебсайта на РУО-Сливен има връзка "Училищно посредничество", където са публикувани материалите, разработени от медиаторите. „Тези материали ще се обновяват непрекъснато и ще бъдат в полза и за другите учители. Предвижда се и изработка на учебни филми по темата.