Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕСЕННАТА/ ЧЕТВЪРТА/ СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ ФОНД "КУЛТУРА" КЪМ ОБЩИНА СЛИВЕН

19 септември 2016 11:48, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 7 години, брой четения: 607

Експертният съвет на Фонд „Култура“- Сливен проведе няколко заседания през месец септември т.г., на които организира своята работа, свързана с процедурите по технически подбор на проектите (съответствие на подадените документи с административните изисквания), запозна се с постъпилите материали, обосновката, целите, целевите групи, дейностите, етапите на реализация, бюджетните разчети, устойчивостта на резултатите, материалите на рецензентите, екипите за работа партньорите и оцени проектите. От постъпилите 10 проекта одобрени за финансиране са шест/6/ - на общата стойност от 14 500 лв., два/2/ са отложени за следващи сесии на Фонда и два/2/ са отхвърлени.

Експертният съвет разгледа задълбочено постъпилите проекти и направи своя експертен анализ, като констатира, че по- голямата част от вносителите са спазили изискванията при оформяне на документацията. Председателят и УС на Фонда напомнят на всички желаещи да кандидатстват за финансова подкрепа за творчеството си пред ОбФ „Култура” към Община Сливен, да попълват документацията си надлежно, формулярите да са напечатани, а не ръкописни, бюджетните пера да са подробно и ясно разбити, като писмата за подкрепа да се подготвят от професионалисти по направления, които не са в конфликт на интереси с авторите или вносителите на проектите.

В изминалата сесия на Фонда участват творци от Сливен, Русе, София, Молдова и др., което е доказателство за това, че с всяка изминала сесия ОбФ „Култура” Сливен придобива все по-широка популярност както в страната, така и извън пределите й. Одобрените проекти в тази сесия са: в областта на книгоиздаването, документалното кино и музиката. Сред финансираните проекти са издаване на изследователски труд, свързан с живота и делото на писателя Константин Константинов; книга в памет на Мишо Хаджийски; филм за паметника на Хаджи Димитър; документална поредица от документални филми за забележителностите на Сливен и историческа книга за Втората световна война.

Членовете на УС с радост споделят, че сред кандидатстващите има все повече млади хора, които творят с цел съхраняване и разпространяването на сливенските бит, култура, история и природни забележителности.

 

Списък на одобрените проекти:

ПРОЕКТ: Издаване на изследователски труд, свързан с живота и творчеството на писателя Константин Константинов. Вносители: Сдружение „Артцентрик”. Автор на труда д-р Мира Душкова.

Решение на УС на Фонда : отпусната сума 2300лв.;

 

ПРОЕКТ: Реализиране на филм „Паметникът- дело общонародно, продължение на Възраждането”. Вносители: Петър Сяров и Костас Анастасиу.

Решение на УС на Фонда : отпусната сума 2700лв.;

 

ПРОЕКТ: „Децата на града”- документална поредица от късометражни, документални филми. Восители: Дружество „22:22” ЕООД

Решение на УС на Фонда : отпусната сума 3500лв.;

 

ПРОЕКТ: Осми международен фестивал на източноправославната църковна музика „Николай Триандафилов- Сливенец”. Вносители: Сдружение „Смесен хор „Добри Чинтулов”.

Решение на УС на Фонда : отпусната сума 2000лв.;

 

ПРОЕКТ: Издаване на книгата „Болката на паметта“- 100 години от рождението на Мишо Хаджийски”. Автори Анна Малешкова и Николай Куртев.

Решение на УС на Фонда : отпусната сума 800лв.;

 

ПРОЕКТ: Издаване на книга „Да знаем за войната, да пазим мира. 70 години от края на Втората световна война 1945-2015”. Вносители ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”, с подкрепата на IV ОУ „Димитър Петров”, VII ОУ „Панайот Хитов”.

Решение на УС на Фонда : отпусната сума 3200лв.

 

Списък на отложени проекти:

ПРОЕКТ: Издаване на книга „Възраждането. За Сливенския XVIII и XIX век” на български и английски език. Вносители: Регионален исторически музей- Сливен;

ПРОЕКТ: „Георги Данчев”- документален филм. Вносител: Фондация „Добри идеи, добри дела” -председател Габриел Пашаянов

 

Отхвърлени проекти :

ПРОЕКТ: издаване на книга, есеистична проза „Писма от Селището”. Автор Христо Батинков;

ПРОЕКТ: „Да опознаем Сливен заедно”. Вносители ДЗЗД „Еко клуб Ален мак” с управител Катя Тенева.

 

 

АКТУАЛНА информация

• Авторите на отложените и отхвърлените проекти могат да направят справка при секретаря на УС на Фонда/в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“- Община Сливен/ на телефон 044/611-221

• След подготовка на документите на одобрените проекти от четвъртата сесия, авторите ще бъдат информирани своевременно и поканени да подпишат договорите за финансиране.

 

Председател: Соня Келеведжиева

 

Членове: Пепа Димитрова- Чиликова

Галя Вучкова

проф. Йордан Калайков

Ивайло Гандев

Александър Дойчинов

Даниела Дякова