Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриха академичната година на Филиал в Сливен на Медицинския университет – Варна

19 септември 2016 13:37,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 7 години, брой четения: 652
...

С тържествена церемония днес беше открита академичната 2016-2017 година на Филиал в Сливен на Медицинския университет „Проф. Параскев Стоянов” – Варна, в двора на обновената сграда на висшето училище на ул. „Ген. Столетов” 30.

Филиалът на Медицински университет - Варна в Сливен е разкрит преди 4 години и обучава редовни студенти по специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка", които придобиват степен „бакалавър". В момента тук се обучават общо 120 студенти, като тази година излизат първите стажанти.

„Трупайте и надграждайте своите знания, защото с професията, която сте си избрали, поемате голяма отговорност! Във Вашите ръце ще бъде най-ценното - здравето и живота ни”, посочва кметът на община Сливен Стефан Радев в поздравителен адрес до студентите и техните преподаватели.

Гости на церемонията бяха заместник-кметовете Пепа Чиликова, асистент и предишен ръководител на висшето учебно заведение в Сливен и Румен Иванов, Мария Белова - народен представител, Димитър Митев – председател на Общинския съвет, Татяна Петкова - областен управител на Сливен, д-р Бисерка Михалева, началник на РУО, ръководители на лечебни заведения в града, лекари, студенти и граждани.

Директорът на филиала в Сливен д-р Иван Димитров, доцент по неврология в МУ във Варна и академичният състав на колежа днес официално посрещнаха 40 първокурснички, по 20 във всяка от специалностите и им пожелаха здраве и успешна учебна година. Те от своя страна положиха клетва, с която поемат ангажимент в своята работа да се грижат за всеки пациент.