Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Крепост Туида отбеляза Европейските дни на наследството

19 септември 2016 16:37,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 631
Крепост Туида отбеляза Европейските дни на наследството

Европейските дни на наследството бяха отбелязани на територията на крепост Туида. В периода 15 – 18 септември бяха организирани различни прояви – демонстрации, беседи, дискусии.

Тазгодишната тема на Европейските дни на наследството за България беше „Културното наследство в информационното общество”.

През четирите празнични дни входът за крепостта беше свободен, а екипът работещ на обекта, беше подготвил разнообразна програма.

Стотици посетители се възползваха от възможността да се включат в устроените работилници и взеха участие в дискусиите по различните теми. "Най-голям интерес имаше към темата „Пътят на вълната“", отбеляза Мая Иванова, ръководител на туристическия обект.

Последният ден от европейската инициатива беше посветен на проучване на общественото мнение и препоръки за бъдещото развитие на обекта. На всеки посетител беше предоставена анкетна карта, изработена специално за дискусията. Паралелно проучване се проведе и онлайн на страниците на Крепостта в социалните мрежи.

"Оценките, които получи екипът за работата си бяха предимно отлични, най-ниската оценка беше „добър“. Препоръките, дадени от туристите, бяха в по-голямата си част, свързани с поставяне на повече пътно-указателни табели, реклама и допускане на продажба на вода и напитки. Проучването в социалните мрежи имаше за цел да определи очакванията за предстоящата 2017 г. и върху кои дейности, предлагани в обекта, да се акцентира. Резултатите показаха, че най-голям е интересът към сценичните прояви, историческите работилници и нови археологически проучвания", завърши Иванова.

19.09.2016г.

Снимки

Крепост Туида отбеляза Европейските дни на наследствотоКрепост Туида отбеляза Европейските дни на наследствотоКрепост Туида отбеляза Европейските дни на наследствотоКрепост Туида отбеляза Европейските дни на наследствотоКрепост Туида отбеляза Европейските дни на наследствотоКрепост Туида отбеляза Европейските дни на наследствотоКрепост Туида отбеляза Европейските дни на наследствотоКрепост Туида отбеляза Европейските дни на наследствотоКрепост Туида отбеляза Европейските дни на наследствотоКрепост Туида отбеляза Европейските дни на наследствотоКрепост Туида отбеляза Европейските дни на наследствотоКрепост Туида отбеляза Европейските дни на наследството