Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината поиска от държавата по 10 щатни бройки за АНПТ-Сливен и Симфоничния оркестър

20 септември 2016 12:02,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 650
Общината поиска от държавата по 10 щатни бройки за АНПТ-Сливен и Симфоничния оркестър

Община Сливен изпрати писмо до Министерството на културата, с което настоява да бъдат отпуснати по десет щатни бройки за Ансамбъла за народни песни и танци и Симфоничния оркестър. Това съобщи на пресконференция на общинското ръководство заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова.

Тя информира, че е проведена среща с ръководствата и част от служителите на двата културни института. "Разговаряхме за това какво може да бъде направено, за да ги запазим. Изслушахме техните предложения, идеи за бъдещи проекти и инициативи, както и да бъдат предприети стъпки за намаляване на разходите им. Това, което ние поехме като ангажимент, е да изготвим и изпратим писмо до Министерството на културата с искане да бъдат отпуснати по 10 щатни бройки", обясни Чиликова.

Кметът Стефан Радев коментира, че още преди няколко месеца са водени разговори с Министерството на културата. Тогава становището е било, че ведомството не може да отпусне бройки на държавно финансиране за тези институти. Предстои среща с ресорен заместник-министър на културата и кметът изрази надежда да има промяна в становището, тъй като искането на Община Сливен не е прецедент и на места има отпуснати такива бройки, въпреки че не е масова практика.

Той заяви, че ако има финансиране от държавата, то ще облекчи общината и ще помогне да бъдат запазени формациите. Той смята, че трябва да има намаление на съставите, независимо от къде идва финансирането.

20.09.2016 г.