Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Татяна Петкова подкрепя инициативата „Европейски ден без загинали на пътя“

20 септември 2016 15:17,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 621
Снимка 1

Това е инициатива на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ TISPOL.

Първият Европейски ден без загинали на пътя ще се проведе утре на територията на Европа. Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на „Пътна полиция“ на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, регионалните и местните власти, НПО.

На 21 септември ще се проведе операция под наименованието EDWARD – European Day Without A Road Death. Европейският ден без загинали на пътя е един от начините, по които европейските служби на „Пътна полиция“ се включват в Европейската седмица за мобилност, която тази година се отбелязва от 16 до 22 септември. Координатор на изпълнението на операция EDWARD за България е Главна дирекция „Национална полиция“ на Министерство на вътрешните работи. Операцията ще премине под мотото „Заедно за всеки един човешки живот!“ Идеята е на рискови места в страната да се осъществи 24-часово видеонаблюдение, а тежки инциденти с пострадали и загинали да бъдат записани и предоставяни за информация на гражданите.

Операция EDWARD ще се проведе и на територията на област Сливен, а областният управител Татяна Петкова подкрепи инициативата. „С общите усилия на всички нас – участници в движението и институции, се надявам да има положителен резултат в посока на по-малко инциденти на пътя със загинали и ранени както в област Сливен, така и в цялата държава,“ каза Петкова и допълни, че на пътя всеки трябва да проявява отговорност и толерантност като шофьор и като пешеходец.

Официален старт на мащабната инициатива ще бъде даден на 21 септември в 00:00 ч., когато на всеки час ще се актуализират данните за ПТП, загинали и ранени. Информацията ще бъде публикувана както на интернет страницата на МВР, така и на страницата на Областна администрация – Сливен през деня, а посоченият по-долу адрес препраща към брояча на оставащите часове до старта на операцията.

http://www.tispol.org - линк към брояча.