Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ути Бъчваров излиза от Къщата на VIP Brother специално за Фестивала на Стоте войводи в Сливен

21 септември 2016 15:56,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 726
Ути Бъчваров излиза от Къщата на VIP Brother специално за Фестивала на Стоте войводи в Сливен

30 фирми от Сливен и региона ще представят собственото си производство в рамките на изложението „Подкрепяме българското!“ по време на Фестивала на Стоте войводи. Събитието ще се проведе на 24 и 25 септември в Градската градина в Сливен.

Производителите ще покажат, че има знак за равенство между „българско“ и „качествено“. На шатри в Градската градина ще бъдат изложени тестени и сладкарски изделия, месни и млечни продукти, вино и спиртни напитки, гъби, плодове и зеленчуци. Още от сутринта жителите и гостите на Сливен ще имат възможността да опитат продукцията и да се запознаят лице в лице с хората зад нея. Един от производителите е обещал и специална изненада за посетителите и в двата дни.

В събота от 13 часа кметът Стефан Радев и министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открият официално изложението, което е част от програмата на Фестивала на Стоте войводи.

Сред акцентите в програмата е специалното кулинарно шоу на Ути Бъчваров, с което той ще се опита да постави още един от Българските рекорди. В избрани градове, в рамките на инициативата „Подкрепяме българското!“ популярният готвач приготвя хиляди порции от традиционни ястия, с което подкрепя родните производители. Ути излиза от Къщата на VIP Brother специално за събитието и веднага след края му ще бъде върнат в шоуто.

Фестивалът на Стоте войводи се организира от Община Сливен и е наследник на традициите на Сливенския панаир от 1756 г. През двата дни на събитието в Градската градина ще се проведат и концерти на Рафи, БТР, Славка Калчева, Андреас, Люси и Никос Кетикидис, както и на сливенски самодейни състави.

21.09.2016 г.