Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков ви информира за спиране на работата на ВЕЦ„Караново"

22 април 2010 15:35,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1306

На 22.04.2010 г. /четвъртък/ в Областна администрация - Сливен се получи писмо от г-жа Нона Караджова министър на околната среда и водите за незабавно спиране работата на ВЕЦ„Караново". Спирането е до изясняване на причините довели до повишаване нивото на подземните води в селата

Кортен, Асеновец, Брястово и Караново.

Действията на Министреството на околната среда и водите са предприети след писмо от областния управител г-н Марин Кавръков към Басейнова дирекция Източнобеломорски район. Областният управител информира за застрашително покачване нивото на подземните води, започнало преди около два месеца. Жителите на селата Кортен, Асеновец, Брястово и Караново от община Нова Загора са принудени да изпомпват водата от мазета. На места, в по ниските части на селата преливат кладенци, наводнени са мазета, лозя и овощни градини.

Предвид сериозността на проблема от Басейнова дирекция Източнобеломорски район организираха спешна проверка, на която бяха поканени представители на Регионална дирекция по хидромелиорация - Сливен, Напоителни системи ЕАД - клон Сливен и кметовете на засегнатите села.

Спиране работата на ВЕЦ-а, ще даде възможност експертите да преценят влиянието на открития канал върху подземните води.