Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За 31-ви път откриха учебната година във „Факултет и колеж – Сливен“

26 септември 2016 11:06,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 680
Снимка 1

На 26.09.2016 г. за 31-ви пореден път беше открита новата учебна година във „Факултет и колеж – Сливен“ към Технически университет – София.

Официални гости бяха областният управител Татяна Петкова, кметът на община Сливен Стефан Радев и заместник-кметът Стефан Кондузов. Те бяха посрещнати от домакините проф. дтн. инж. Станимир Карапеткова - заместник-ректор за „Факултет и Колеж – Сливен“, доц. д-р инж. Койчо Атанасов, проф. д-р инж. Милко Йорданов – декан на ИПФ-Сливен, и проф. Иванка Монева – директор на колежа.

Проф. Карапетков се обърна към студентите с думите, че единственият начин да поумнеят, е като учат. „Разбира се, няма начин и без купон. Но тайната на успеха е да намерите мярката между веселието и ефективното учене,“ каза още той.

В приветствието си областният управител се обърна към студентите с думите, че са направили прекрасен избор да станат част от Инженерно-педагогическия факултет – висше учебно заведение, доказало себе си в продължение на повече от 30 г. „За Вас, първокурсници, започна нов етап в образованието Ви – избрали сте нелеките инженерни и технически науки. Желая Ви успех, сбъднати мечти и реализация в професията и живота. След няколко години ще завършите, но никога не забравяйте откъде сте тръгнали, а ние ще се гордеем, че сте тръгнали от тук, от Сливен. На всички студенти пожелавам да се справят с предизвикателствата и високи постижения, а на преподавателите – много творчество и ентусиазъм, защото тези млади хора разчитат на Вас“, каза Петкова.

Приветствие отправи и кметът Стефан Радев.

Във „Факултет и колеж – Сливен“ има 10 професори, 75 щатни преподаватели, 50 докторанти, а преподавателският състав е млад. През тази учебна година новоприетите студенти са 106 в ИПФ и 90 в колежа.

Снимки

Снимка 2Снимка 3