Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна строителството на обединено детско заведение в квартал „Надежда” в Сливен

28 септември 2016 12:09,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 573
Започна строителството на обединено детско заведение в квартал „Надежда” в Сливен

„Сградата, която предстои да бъде построена в квартал „Надежда” в Сливен, ще даде повече възможности за равен шанс на децата. Трябва да полагаме целенасочено усилия за това хората да имат равен достъп, което е най-добрият път за интеграцията”. Това заяви кметът на Сливен Стефан Радев по време на среща с ръководителя на Швейцарския офис за сътрудничество към Посолството на Швейцария Ролан Питон и екипа на проекта, по който ще бъде изградена сграда в ромския квартал „Надежда”. В нея ще се помещават обединено детско заведение, здравно-консултативен пункт и културно-образователен център. Дейностите ще се изпълняват по проект „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр.Сливен”, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Символичната първа копка на строителството на сградата беше направена на официална церемония днес.

„Гледаме много сериозно на този проект. Със сигурност тази сграда ще допринесе за постигане на равен шанс на децата. Разбира се, много е важно как ще се използва тя, но аз съм убеден, че всички ще положим усилия да има добри резултати след това”, каза Радев. Той сподели, че е много важно да се работи с децата в най-ранна възраст и този проект ще помогне за това. Кметът посочи, че Сливен има добра индустриална база и в миналото тогавашните техникуми са дали много сериозна база за развитието на тази индустрия. Той смята, че трябва да се създадат повече проекти за връзката между образованието и бизнеса, което ще бъде много положително за нашия град.

От своя страна ръководителят на Швейцарския офис за сътрудничество към Посолството на Швейцария Ролан Питон заяви, че е важно да се даде старт на този проект в Сливен и изрази задоволство, че днес се прави първата копка на строителството на сградата. Той благодари на кмета Стефан Радев и на неговия екип за дейността до момента. „За нас е важно обучението на децата, което ще получат те. Тази сграда ще ни позволи да изпълним целта си децата да посещават заведението в предучилищна възраст”, каза Питон. Той заяви, че за Посолството на Швейцария е изключително важно да работи с общините, които са гарант, че дейностите са ефикасни и постигат резултати.

Сградата в квартал „Надежда” ще бъде с обща площ 2326 кв.м. Тя ще се намира в непосредствена близост до Центъра за административно обслужване на граждани. Изпълнител на дейностите ще бъде консорциумът „Строй Груп”.

Детското заведение ще обхване 32 деца в две групи ясли и 120деца в четири групи в детска градина, като ще разполага със стаи за занимания, салон за музика и физкултура. Здравно-консултативният пунктще има три лекарски кабинета - акушерогинекологичен, педиатричен и общопрактикуващ лекар, които ще осигуряват медицинска грижа на нуждаещите се от квартала. Закултурно-образователния център са предвидени две помещения- информационен център за работа с ромската общност в «Надежда» и универсална зала за групови занимания.

28.09.2016г.

Снимки

Започна строителството на обединено детско заведение в квартал „Надежда” в Сливен