» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител присъства на символичната първа копка на ОДЗ в кв. „Надежда“

28 September 2016 13:18,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 599
Снимка 1

На 28.09.2016 г. областният управител Татяна Петкова и заместник областният управител Камен Костов присъстваха на церемонията за първа копка на строителството на Обединено детско заведение в кв. „Надежда“ – гр. Сливен. Тук бяха Стефан Радев - кмет на община Сливен, която е бенефициент по проекта, Ролан Питон - ръководител на Швейцарския офис за сътрудничество към Посолството на Швейцария, представители на партньорите по проекта – Сдружение „Ромска академия за култура и образование“, Фондация „Здравето на ромите“ и Сдружение „Лекари на света“ – Сливен, официални лица и жители на квартала.

В сградата, чието изграждане започва, ще се помещават обединено детско заведение /ОДЗ/, здравно-консултативен пункт и културно-образователен център. Строителството е в рамките на проекта „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр. Сливен“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Строежът на сградата е на стойност 1 249 564,08 лв., а изпълнител е консорциумът „Строй Груп“. Сградата е с обща площ 2 326 кв.м. Очакванията са да бъде завършена до една година.

ОДЗ ще обхване 32 деца в две яслени групи и 120 деца в четири групи в детска градина. Здравно-консултативният пункт ще има три лекарски кабинета: акушеро-гинекологичен, педиатричен и общопрактикуващ лекар, които ще осигуряват медицинска грижа на хората от квартала. За културно-образователния център са предвидени информационен център и универсална зала за групови занимания.

Целият проект с бенефициент община Сливен е на стойност 2 791 985 лв., като 150 000лв. е съфинансирането от общината.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5