Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на символичната първа копка на ОДЗ в кв. „Надежда“

28 септември 2016 13:18,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 624
Снимка 1

На 28.09.2016 г. областният управител Татяна Петкова и заместник областният управител Камен Костов присъстваха на церемонията за първа копка на строителството на Обединено детско заведение в кв. „Надежда“ – гр. Сливен. Тук бяха Стефан Радев - кмет на община Сливен, която е бенефициент по проекта, Ролан Питон - ръководител на Швейцарския офис за сътрудничество към Посолството на Швейцария, представители на партньорите по проекта – Сдружение „Ромска академия за култура и образование“, Фондация „Здравето на ромите“ и Сдружение „Лекари на света“ – Сливен, официални лица и жители на квартала.

В сградата, чието изграждане започва, ще се помещават обединено детско заведение /ОДЗ/, здравно-консултативен пункт и културно-образователен център. Строителството е в рамките на проекта „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр. Сливен“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Строежът на сградата е на стойност 1 249 564,08 лв., а изпълнител е консорциумът „Строй Груп“. Сградата е с обща площ 2 326 кв.м. Очакванията са да бъде завършена до една година.

ОДЗ ще обхване 32 деца в две яслени групи и 120 деца в четири групи в детска градина. Здравно-консултативният пункт ще има три лекарски кабинета: акушеро-гинекологичен, педиатричен и общопрактикуващ лекар, които ще осигуряват медицинска грижа на хората от квартала. За културно-образователния център са предвидени информационен център и универсална зала за групови занимания.

Целият проект с бенефициент община Сливен е на стойност 2 791 985 лв., като 150 000лв. е съфинансирането от общината.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5