Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обсъдиха проекта на Наредбата за въвеждане на платено паркиране в Сливен

28 септември 2016 17:40,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 578
Обсъдиха проекта на Наредбата за въвеждане на платено паркиране в Сливен

Проектът на Наредба за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на община Сливен беше обсъден на работна среща, в която участваха кметът Стефан Радев, заместниците му Стоян Марков и Стефан Кондузов, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници.

На сесията на Общински съвет – Сливен в сряда, 29 септември, предстои документът да бъде гласуван. Ако той бъде приет, управлението, поддръжката и търговската експлоатация на платената зона за паркиране, както и управлението и организацията на дейността по принудително отстраняване на неправилно паркирани автомобили на територията на община Сливен, ще се осъществява от Общинско предприятие „Градска мобилност“. В тримесечен срок от влизането в сила на тази наредба, общинската администрация трябва да предприеме действия по създаване на предприятието. Паралелно с това ще се подготвя проект за разчертаването на зоната и поставянето на знаци. Всички такси за платената зона ще бъдат определени с решение на Общинския съвет.

За обслужването на зоната ще бъдат закупени „паяк“ втора употреба, два автомобила за поставяне на скоби, ще се извърши разчертаване, изграждане на информационната система и оборудване на техническия център, като ще се търси най-евтиния вариант за стартиране на зоната.

В Наредбата за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на община Сливен са регламентирани режимът на платеното паркиране, контролът и принудителните административни мерки в зоната и административно-наказателни разпоредби. Сред мотивите за създаване на синя зона е това, че в централната градска част и в определени части в град Сливен, вследствие на големия трафик на пътни превозни средства и прекомерния брой паркирали автомобили, много често се получават задръствания, които пречат за нормално придвижване на потоците от автомобили и пешеходците. Освен това голям брой от автомобилите паркират в тревните площи и по тротоарите. За подобряване на организацията на движение, организацията на паркиране и екологичната обстановка с намаляване на вредни емисии от изгорели газове от МПС, в тези зони възниква необходимост от разработване на режим на платено паркиране в определени зони, за определени часове на денонощието, които се стопанисват и управляват от Община Сливен.

28.09.2016г.