Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Носителят на наградата „Добри Желязков” за 2016 г. е Иван Начев – управител на СД „Начеви-90 С-ие”

11 октомври 2016 15:59,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 651

Носителят на наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2016г. е Иван Начев – управител на СД „Начеви-90 С-ие”. Той бе избран на заседание на Обществената комисия за избор на носител на наградата, което се проведе на 6 октомври, въз основа на показателите - социална стабилност; липса на задължения към общината, държавата и социалното осигуряване; направени инвестиции; печалба.

Изборът е направен след обсъждане на икономическите показатели на стопански субекти, работещи на територията на община Сливен и номинирането на 4 фирми.

СД „Начеви-90 С-ие” е основано през 1991г. и през годините се налага като еталон за уникален дизайн и коректност в проектирането и производството на мебели. Фирмата разполага със собствена многофункционална производствена сграда със съвременно техническо оборудване, разположена на площ от 7000 кв.м. и изложбена зала в центъра на град Сливен.

Меката мебел, която се произвежда от фирма „Начеви-90” се изнася предимно за големи търговски вериги в чужбина. Продажбите, реализирани на вътрешния пазар, заемат едва 10-12%. За да отговори на високите пазарни очаквания, фирмата разширява обема на дейността си, инвестирайки средства в построяването на нова производствена база с модерно оборудване, изцяло по европейски стандарти. Това дава възможност не само да се увеличи производственият обем, но също така и да се ангажират нови кадри в него. Само за последните няколко месеца във фирмата са назначени близо 50 нови служители.

През текущата 2016 година се инвестират средства и в разработването на иновативен продукт. Фирма „Начеви-90” е на път да произведе първия в света „смарт” диван. Проектът, разработен съвместно с IT специалисти от БАН, е за иновативен диван с вградена музика и таблет, от който могат да се управляват всички уреди в помещението. Диванът ще бъде не само изключително функционален, но и много удобен. Очаква се голям интерес към новия продукт както в страната, така и в чужбина.

 

11.10.2016 г.