Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължават инициативите за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

13 октомври 2016 18:38,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 721
...

За възстановяването на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен до момента са събрани общо 724.91 лева. Постъпилата сума в дарителската сметка на Община Сливен е 587.42 лева, а в дарителските кутии – 137.49 лева. Това обяви заместник-кметът Пепа Чиликова на заседание на Инициативния комитет за възстановяване на паметника, което се проведе днес в Община Сливен.

На работната среща беше приет план за работа на комитета, на която бяха обсъдени конкретни дарителски акции - „Първите хиляда”, „Новите 100 войводи”, „Родолюбци”, организиране на благотворителни концерт и изложба-базар. Предвижда се седмица на отворени врати, когато гражданите могат да видят паметника. Предстои да бъде изработен клип, който ще бъде показан пред ученици и излъчен в местните медии.

На централния вход на сградата на общинската администрация е поставена дарителска кутия, в която всеки желаещ може да се включи в инициативата „Първите хиляда”. Тя е насочена към частни лица, даряващи 10 и повече от 10 лева. Акцията „Новите 100 войводи” има за цел да привлече представители на бизнеса, а в „Родолюбци” ще се включат ученици.

Всички участници в кампанията ще получат грамота, а имената на дарители със сума над 1000 лева ще бъдат изписани на плоча, която ще бъде вградена в прилежащата на паметника паркова среда.

Инициативният комитет излезе с решение благотворителният концерт да се състои в края на ноември, когато е открит паметника на Шести артилерийски полк. В него ще вземат участие художествени състави и спортни клубове от община Сливен.

Вече има създадена страница в социалната мрежа Фейсбук - „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк в Сливен”. Там ще бъде публикувана актуална информация за дарителската кампания и снимки.

Председател на Инициативния комитет е Пепа Чиликова. В него членуват журналисти, представители на военни и патриотични организации, историци, експерти от Община Сливен и други.

 

Дарителската сметка за набиране на средства е:

 

IBAN: BG73FINV91508416216422

BIC: FINVBGSF

Код: 445100

Първа инвестиционна банка АД – клон Сливен

 

 

Снимки

......