Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен ще бъде представена книгата „Най-ръкоделният град“

19 октомври 2016 12:20,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 615
...

На 20 октомври, в зала "Май" от 17.30 ч., ще се състои представяне на книгата „Най-ръкоделният град”, автори: Димка Илиева - етнограф в Регионалния исторически музей в Сливен и Николай Димов. Изданието е финансирано от Общинския фонд „Култура”.

„В „Най-ръкоделният град“ са представени онези знакови занаяти в Сливен, които в най-пълна степен могат да бъдат илюстрирани чрез запазените във фондовете на музея движими културни паметници. Светът на отделните браншове е показан такъв, какъвто го е програмирала и формирала величавата Възрожденска епоха, в която художествената форма, детайли и цветове се отличават с една мъжествена строгост и овладяност”, споделя авторката.

Книгата има за цел да популяризира съхраненото културно наследство, да помогне на читателите да се запознаят с неговите особености, както и да надникнат в тайният и загадъчен свят на старите занаятчийски работилници.

Събитието е част от празничните прояви на община Сливен по повод Димитровден. Съорганизатори са Регионален исторически музей и Обществен дарителски фонд.

Програмата за празника на града е поместена в сайта на общината и гражданите могат да се запознаят с нея: http://www.sliven.bg/doc/kultura/Kult_programa_Dimitrovden_2016.pdf

19.10.2016г.