Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Второкласници интервюираха кмета на Сливен за Димитровден

19 октомври 2016 17:21, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 591
---

Ученици от втори „А“ клас на СУ „К. Константинов“-Сливен днес направиха интервю за Димитровден с кмета на общината Стефан Радев. На въпросите отговаря и зам.-кметът Пепа Чиликова. Децата научиха защо и от кога Сливен празнува на 26 октомври, какви мероприятия са предвидени за децата, ще има ли много гости за празника на града.

„През 1831 г. жителите на Сливен са построили храм в чест на Свети Димитър Солунски – Чудотворец, и от тогава 26 октомври е определен за празник на града. След известно прекъсване, през 1992 година, честването се възстановява с решение на Общинския съвет. Хората вярват, че светецът е закрилник на нашия град“, каза кметът.

На въпрос как лично ще посрещне Деня на Сливен за първи път като кмет, Стефан Радев сподели, че това ще е вълнуващ момент, защото преди всичко носи отговорност за организацията и провеждането на събитието и всички гости да усетят празничната атмосфера. „Заедно с това, трябва да вземам и други важни решения, от които зависи доброто бъдеще на града“, допълни кметът.

Малките репортери разбраха още, че любимият предмет на Стефан Радев в училище е бил историята, а той увери, че заедно с колегите си работи с мисъл най-напред за децата на Сливен и за доброто им бъдеще тук. Кметът подари на своите гости българското знаме, което да поставят в класната стая, а той получи снимка на целия клас.

На срещата с кмета в общината присъстваха още класният ръководител Красимира Бакалова и директорът на училището Веселина Тонева.

 

 

 

Снимки

---------