Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министерството на спорта отпуска над 630 000 лв. за залата по борба на Станка Златева

21 октомври 2016 17:39,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 678
...

Министерството на младежта и спорта отпуска 631 000 лв. за изграждане на първи етап на спортна зала по борба в Сливен по проект на клуба на Станка Златева. Залата ще бъде изградена в парк „Юнак“ и ще се използва за тренировъчна дейност по борба. Това обяви лично министър Красен Кралев по време на пресконференция с участието на кмета на Сливен Стефан Радев и Станка Златева. На брифинга присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, изявени спортисти и техните треньори, журналисти.

 

„След изграждането на големи спортни зали като Арена Армеец, Колодрума, Булстрад Арена, Арена Бургас, които са на много високо европейско ниво, политиката ни е насочена към реконструкцията на съществуващите съоръжения и към изграждане на по-малки тренировъчни зали.

В момента имаме дефицит при залите за подготовка, затова с огромно удоволствие подкрепихме проекта на Станка Златева“, каза министърът.

 

Новата зала е в плановете на федерацията по борба за реформа в спорта и ще бъде един от 6-те национални центрове, в които ще се провежда подготовка и състезания от вътрешния календар.

 

Кметът Стефан Радев припомни, че по решение на ОбС-Сливен голямата българска спортистка получи безвъзмездно от общината терен от 1250 кв.м. за строителство на спортното съоръжение.

 

Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис. Станка Златева обяви намерението си да довърши изграждането на още един тепих и сервизни помещения, необходими за тренировъчната дейност на спортистите.

 

Министър Кралев обяви, че днес е обявена обществената поръчка за избор на строител и се надява до 6 месеца сдружение "Спортен клуб по борба - Станка Златева" да разполага с новата придобивка. „Надяваме се да върнем старата слава на българските борци”, каза Кралев.

 

В Сливен министърът на спорта Красен Кралев и кметът на Сливен Стефан Радев наградиха днес спортисти с високи постижения, извоювали титли и медали през годината от световни, европейски и балкански първенства, в чест на празника на Сливен – Димитровден.

 

 

Снимки

......