Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Позиция на българските евродепутати от ЕНП/ГЕРБ:

23 октомври 2016 16:25, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 7 години, брой четения: 1216

С огромно възмущение през последните дни наблюдаваме крайни популистки тези, използвани предизборно от БСП. Теми, които безотговорно се разпространяват в общественото пространство в посока, която е далеч от евроатлантическата принадлежност на България. Недопустимо е да се прикриват факти, да се изкривява информация и да се злоупотребява със страховете на гражданите с цел извличане на политически дивиденти във вътрешнополитически план. Заиграването с подобни анти-европейски послания е не само опасно, но и лицемерно, тъй като са в пълно противоречие с позициите на Политическата група в ЕП на социалистите и демократите, към която БСП поне формално се числи.

 

По отношение мерките за справяне с миграционната криза са безпочвени политическите атаки, отправени от българските социалисти. Дори техните представители в Брюксел прекрасно знаят, че България нееднократно е сочена като образец за опазване сигурността по външните граници на ЕС. Стартирането на Европейската брегова и гранична охрана на българо-турската граница отправи силен сигнал за доверие в страната ни и даде висока оценка за свършеното от българското правителство. В най-скоро време предстои да бъде открит Тристранният координационен център между България, Гърция и Турция, който беше замразен по времето на последното управление на БСП. Центърът ще допринесе за подобряване на сътрудничеството за борба с нелегалната миграция и опазване сигурността по границите. Важно е да се отбележи, че противно на твърденията на социалистите, отпуснатата от ЕС финансова помощ за България ще бъде основно предназначена за охрана на границите с Турция и Сърбия и за борба с нелегалната миграция. Българското правителство полага огромни усилия за подписване и прилагане на споразумения за реадмисия с трети страни като Турция и Афганистан, които са от приоритетно значение за сигурността на българските граждани.

 

Ние всички подкрепяме политическия диалог с Русия, но не можем да си затваряме очите за ужасяващите неща, които се случват в Сирия. Не може да се правим, че не виждаме, че не се спазват Минските споразумения и все повече се нарушават правата на хората в Крим. Скандални са, а могат да станат и фатални международните виждания на кандидата за президент Румен Радев, който обяви, че "Крим де юре е украински, де факто над него се вее руския флаг. Бъдещето му зависи от народа". Подобни тези са недопустими и биха могли да подтикнат към предявяване на други претенции към нови територии. Ако така разсъждава един кандидат-президент, то може да възникне в един момент въпросът какво би станало, например, с територия в България, която би решила да поиска автономия? И тук идва още един въпрос - може ли БСП и подкрепяният от тях кандидат да издържат европейския тест за надеждност, могат ли да издържат дори теста в собствената си европейска партия?

 

По още една тема БСП си слагат маската на социалдемократи в Брюксел, а в България показват истинското си лице на нереформирана комунистическа партия, която всява страх и разпространява манипулации. Още по-страшното е, че тези хора не се свенят в опитите си да привлекат предизборно няколко гласа като разрушават репутацията и имиджа на уважавани социалдемократи като г-н Мартин Шулц. Г-н Шулц е известен с твърдата си европейска позиция и огромните усилия, които полага за осъществяване на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение с Канада (СЕТА). Защото Европа ще се върне към растеж много по-бързо, ако не се самоизолира от останалата част на света. БСП разпространяват лъжи сред българското общество и съвсем умишлено и безочливо манипулират. Нима ще пострадаме от безвизово пътуване до Канада, от по-лесно признаване на професионални квалификации и по-добър достъп до пазара на труда, от по-ниски разходи за износителите, от възможността български фирми да участват в търгове за обществени поръчки или отварянето на канадския пазар за млечни продукти, където има запазено количество за нови търговци, каквито са българските производители?

 

Считаме, че БСП последователно и целенасочено разрушават репутацията на европейските институции в България. Тяхната политика е политика на омраза и антипатия към членството на България в НАТО и ЕС, които за страната ни в продължение на години се превърнаха не само в политически, но и в национални цели. Евроатлантическата ни принадлежност няма нужда от доказване, затова ние - евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП - ще посочим в Брюксел своите притеснения за опасните действия на социалистите в България, които откровено търсят един друг път за развитието на България.