Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Открито занятие по повод 1 Ноември-Денят на народните будители

31 октомври 2016 16:30, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 7 години, брой четения: 3731
1 Ноември - Ден на народните будители

На 27.10.2016 г. от 13 ч., в навечерието на празника на Народните будители - 1 Ноември, учениците от клуб „Млади възрожденци” към ОУ „Елисавета Багряна” - Сливен, проведоха открито занятие, свързано с представяне на две презентации и информационно табло. Целта на учениците беше да разкрият любопитна информация за Деня на народните будители, от кога се поставя неговото начало и през какви препятствия е минал, за да стигне той до наши дни, както и да ни запознаят с бележитите будители по време на Възраждането.

Учениците подготвиха и интересна кръстословица, в която с голям ентусиазъм се включиха техните връстници.

За финал най-малката възрожденка, Моника Георгиева от I „А” клас, поздрави всички присъстващи с едно от красивите български стихотворения на Иван Вазов „Аз съм българче”.

На събитието присъстваха г-жа Величка Христова - директор на ОУ „Елисавета Багряна”, г-жа Маргарита Урумова - заместник директор УВД и ученици.

Снимки

1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители, ПИГ-1 клас1 Ноември - Ден на народните будители, ПИГ-1 клас