Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Открито занятие по повод 1 Ноември-Денят на народните будители

31 октомври 2016 16:30, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 7 години, брой четения: 3591
1 Ноември - Ден на народните будители

На 27.10.2016 г. от 13 ч., в навечерието на празника на Народните будители - 1 Ноември, учениците от клуб „Млади възрожденци” към ОУ „Елисавета Багряна” - Сливен, проведоха открито занятие, свързано с представяне на две презентации и информационно табло. Целта на учениците беше да разкрият любопитна информация за Деня на народните будители, от кога се поставя неговото начало и през какви препятствия е минал, за да стигне той до наши дни, както и да ни запознаят с бележитите будители по време на Възраждането.

Учениците подготвиха и интересна кръстословица, в която с голям ентусиазъм се включиха техните връстници.

За финал най-малката възрожденка, Моника Георгиева от I „А” клас, поздрави всички присъстващи с едно от красивите български стихотворения на Иван Вазов „Аз съм българче”.

На събитието присъстваха г-жа Величка Христова - директор на ОУ „Елисавета Багряна”, г-жа Маргарита Урумова - заместник директор УВД и ученици.

Снимки

1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители1 Ноември - Ден на народните будители, ПИГ-1 клас1 Ноември - Ден на народните будители, ПИГ-1 клас