» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Татяна Петкова поздрави Котел за празника на града

01 November 2016 13:55,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 535
Снимка 1

На 01.11.2016 г. областният управител Татяна Петкова беше сред официалните гости на тържествата по случай 1 ноември – Ден на народните будители и Празник на гр. Котел.

Петкова присъства на тържествената сесия на Общински съвет – Котел, която започна с националния химн и химна на Европейския съюз. За празника бяха дошли министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народните представители Мария Белова, Галя Захариева и Петър Петров, кметът на община Котел Коста Каранашев, заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов, заместник-кметовете на Котел, общински съветници, кметове и кметски наместници от общината, почетни граждани.

Гостите поднесоха своите приветствия към жителите и управленския екип на възрожденския град. Всички призоваха за партньорство в управлението на общината, обединение в името на по-доброто бъдеще на Котел, а младите хора да пазят и следват пътя на своите велики предшественици.

В приветствието си към котленци Татяна Петкова каза: „Вие живеете в атмосферата на града, в който са се родили, работили, творили онези всеотдайни българи, които народът ни обяви за народни будители. Миналото на Котел изобилства от плеяда духовници, книжовници, общественици и борци за свобода – живели, работили и завършили земния си път в името на съхраняване на самочувствието ни, книжнината ни, традициите ни. Днес този дух не напуска Вас - техните горди потомци. Вие сте тези, които с упоритост и воля пазите духовността на този възрожденски град, но в същото време сте се устремили към превръщането му в достоен европейски град.“

По късно на площад „Възраждане“ се проведе тържествена церемония, включваща ритуал по издигане на националното знаме, знамето на Котел и знамето на Европейския съюз. Гости, граждани и ученици поднесоха венци и цветя пред паметника на Г. Ст. Раковски и котленските будители.

Тържествата продължиха с концертна програма.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9