Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Татяна Петкова поздрави Котел за празника на града

01 ноември 2016 13:55,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 542
Снимка 1

На 01.11.2016 г. областният управител Татяна Петкова беше сред официалните гости на тържествата по случай 1 ноември – Ден на народните будители и Празник на гр. Котел.

Петкова присъства на тържествената сесия на Общински съвет – Котел, която започна с националния химн и химна на Европейския съюз. За празника бяха дошли министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народните представители Мария Белова, Галя Захариева и Петър Петров, кметът на община Котел Коста Каранашев, заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов, заместник-кметовете на Котел, общински съветници, кметове и кметски наместници от общината, почетни граждани.

Гостите поднесоха своите приветствия към жителите и управленския екип на възрожденския град. Всички призоваха за партньорство в управлението на общината, обединение в името на по-доброто бъдеще на Котел, а младите хора да пазят и следват пътя на своите велики предшественици.

В приветствието си към котленци Татяна Петкова каза: „Вие живеете в атмосферата на града, в който са се родили, работили, творили онези всеотдайни българи, които народът ни обяви за народни будители. Миналото на Котел изобилства от плеяда духовници, книжовници, общественици и борци за свобода – живели, работили и завършили земния си път в името на съхраняване на самочувствието ни, книжнината ни, традициите ни. Днес този дух не напуска Вас - техните горди потомци. Вие сте тези, които с упоритост и воля пазите духовността на този възрожденски град, но в същото време сте се устремили към превръщането му в достоен европейски град.“

По късно на площад „Възраждане“ се проведе тържествена церемония, включваща ритуал по издигане на националното знаме, знамето на Котел и знамето на Европейския съюз. Гости, граждани и ученици поднесоха венци и цветя пред паметника на Г. Ст. Раковски и котленските будители.

Тържествата продължиха с концертна програма.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9