Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Проектът за кръгово кръстовище на Розова градина е най-доброто решение

03 ноември 2016 12:20, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 633
---

Идейният проект за изграждане на кръгово кръстовище на „Розова градина“ беше представен днес пред журналисти от кмета на Сливен Стефан Радев, зам.-кмета по строителството Стефан Кондузов и проектанта Стойко Димитров. Предстои приемането на проекта от експертен съвет, след което ще започне процедура по избор на изпълнител.

 

„Проектът за кръгово кръстовище на Розова градина е най-доброто решение за разтоварване на най-невралгичния пътен участък в Сливен. Надявам се да успеем да го реализираме в срок и да решим сериозен, дългогодишен проблем на града. При най-добри обстоятелства, ако всичко тече нормално, се надявам на пролет да започнем работа и до края на следващата година да завършим изграждането на кръстовището. Стартираме така, както трябва да стартира един проект – с осигурено финансиране и ясна визия какво искаме да постигнем. Искам да подчертая, че кръговото ще е поне пет пъти по-голямо от това до „Тернопол", което бе изградено от предишното общинско ръководство и струваше 1,2 милиона, част от които разплатихме ние“, каза кметът.

 

Проектът за „Розова градина“ предвижда изграждане на нов мост, ремонт на стария, изместване на комуникации, най-сериозните от които са топлопровод, който минава успоредно на реката и подмяна на водопровод под нея. Ще бъдат изградени и велоалеи. Улицата от болницата - към „Розова градина“, ще стане двупосочна и ще има достъп до близкия паркинг. В средата на кръстовището ще се обособи зелена площ.

На своето заседание вчера Министерски съвет отпусна на Сливен 3 милиона лева за кръстовището и 1 милион за улична и пътна инфраструктура за населените места в общината.

 

Кметът благодари на правителството и лично на премиера Бойко Борисов за отпуснатите средства и заяви, че за първи път, година след местните избори, Сливен получава такава крупна сума за инвестиции.

Снимки

------