Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приоритетите на Държавната агенция за закрила на детето представиха на регионална среща в Бургас

04 ноември 2016 10:02,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 555
Снимка 1

На 03.11.2016 г. областният управител Татяна Петкова и заместник областният управител Камен Костов участваха в работна среща за Югоизточен район, организирана от Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/. Целта на срещата беше да се запознаят на местно равнище органите за закрила на децата, местните администрации, НПО, организациите, работещи с деца и доставчиците на социални услуги с приоритетите за 2017 г. на ДАЗД.

Офелия Кънева заедно с експерти от ДАЗД представиха приоритетите, сред които са разгръщане на политиката за деца към всички деца, българският модел за детско участие и включването на професионалистите в правенето на политика за деца.

С подкрепа си към Съвета на децата, който е официален консултативен орган към ДАЗД, се дава възможност за по-добра национална представителност и административна ангажираност, така че децата в реално време да повлияват върху политиката и практиката за деца.

„През последните години се фокусирахме най-вече върху децата в риск и забравихме за всички останали деца, като по този начин дадохме възможност много други деца потенциално да попаднат в риск. За това искаме да сложим спирачка на тази лоша тенденция и да дадем старт на една по-сериозна обществена чувствителност с по-добро синхронизиране на партньорството между местната общност и всички органи по закрила на детето,“ сподели Кънева.

В последвалата дискусия бяха дадени примери за добри практики в градовете Поморие и Бургас в сферата на спорта. Споделена беше изключително добрата съвместна работа между всички структури и за включването на всички деца, включително и деца с увреждания и със специални потребности в различни спортни инициативи.

Снимки

Снимка 2Снимка 3