Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен постави табели, които указват пътя към библиотеките в града и 12 населени места

08 ноември 2016 11:22,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 710
...

Община Сливен постави табели, които указват пътя към библиотеките в града и 12 населени места по проект „Пътят към библиотеката” на фондация „Глобални библиотеки – България”. Целта на проекта е да се обозначи по подходящ начин местоположението на обществените библиотеки, включени в програмата. Монтираните указателни табели са част от инфраструктурата от знаци и табели към пътната мрежа.

 

В Сливен табели с надпис „Библиотека”, на български и английски език, са поставени на кръстовището на бул. „Братя Миладинови” и „Хаджи Димитър” /до магазина на Миролио/ и на кръстовището на бул. „Цар Освободител” и ул. „Аксаков” / до бившия Универсален магазин /. Те посочват пътя към Регионалната библиотека „Сава Доброплодни”. Предстои поставянето на указателна табела за библиотека „Зора”.

 

В проекта са включени библиотеките в град Кермен и селата Жельо войвода, Блатец, Ичера, Драгоданово, Крушаре, Селиминово, Гавраилово, Бяла, Новачево, Старо село и Мечкарево.

 

Средствата за изработване на указателните табели и стълбове, както и разходите за доставянето им в общината са осигурени от фондация „Глобални библиотеки – България”.