Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Благотворителен концерт „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк” в Сливен

11 ноември 2016 13:48,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 653

Благотворителен концерт „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк” в Сливен ще с състои на 23 ноември от 18 часа в спортната зала „Васил Левски”. Това съобщи на работната среща на Инициативния комитет за набиране на средства за възстановяване на военния паметник заместник-кметът Пепа Чиликова, председател на ИК.

В благотворителния концерт ще вземат участие художествени състави и спортни клубове от община Сливен. Своя програма ще поднесат деца от детските градини. Водещи на събитието ще са ученици от театралния състав на Гимназията с преподаване на западни езици.

Цената на билета е 3 лева. Те ще се разпространяват предварително от членовете на ИК и на каса в залата в деня на концерта. Община Сливен осигурява безплатно ползването на залата, както и изготвяне на сценарий, организация и озвучаване на проявата.

Във връзка с инициативата на община Сливен за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен досега са събрани над 3000 лева. Част от тях са постъпили в дарителската сметка, в кутията за дарения, 930 лв. са събрани от разпродажбата на картини и фотоси по време на благотворителна изложба, организирана от общината, Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” и Обществен дарителски фонд – Сливен на 25 октомври 2016 г. в ДТ „Стефан Киров”; 1350 лв. са дарени от Иван Начев – носител на наградата на Община Сливен за стопанска инициатива „Добри Желязков” за тази година.

Изработен е видеоклип, който е предоставен на училищата, за да бъде показан пред ученици и излъчен в местните медии. Предвижда се седмица на отворени врати, когато гражданите могат да видят паметника.

В кампанията са предвидени организиране на концерти, театрални представления, изложби и други дарителски акции.

На централния вход на сградата на общинската администрация е поставена дарителска кутия, в която всеки желаещ може да се включи в инициативата „Първите хиляда". Тя е насочена към частни лица, даряващи 10 и повече от 10 лева. Имената на дарителите ще бъдат изписани на нарочен пергамент, който ще бъде поставен в капсула в основата на паметника.

Акцията „Новите 100 войводи" има за цел да привлече представители на бизнеса, а в „Родолюбци" ще се включат ученици.

Всички участници в кампанията ще получат грамота, а имената на дарители със сума над 1000 лева ще бъдат изписани на плоча, която ще бъде вградена в прилежащата на паметника паркова среда.

Вече има създадена страница в социалната мрежа Фейсбук - „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк в Сливен". Там се публикува актуална информация за дарителската кампания и снимки.

Председател на Инициативния комитет е Пепа Чиликова. В него членуват журналисти, представители на военни и патриотични организации, историци, експерти от Община Сливен и други.

Дарителската сметка за набиране на средства е:

IBAN: BG73FINV91508416216422

BIC: FINVBGSF

Код: 445100

Първа инвестиционна банка АД - клон Сливен

11.11.2016 г.